Teknoloji

Nisan ayında çıkacak ancak kesin tarihi bilinmeyen PC oyunları: 2023

 
Nisan ayında pek çok PC oyunu bizleri bekliyor. Bu listede Nisan ayında çıkması planlanan, Nisan ayında çıkması kesin olan ancak tarihi belli olmayan ve çıkması muhtemel oyunlar yer alıyor. Öte yandan diğer listelerimize de göz atabilirsiniz:
 
– Nisan ayının ilk haftasında çıkacak PC oyunları: 2023 – 1 numara
– Nisan ayının ilk haftasında çıkacak PC oyunları: 2023 – #2
– Nisan ayının ikinci haftasında çıkacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #1
– Nisan ayının ikinci haftasında çıkacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #2
 
– Pull Stay (Nisan ayında: aksiyon, dövüş)
 
 
 
Nito Souji tarafından geliştirilen ve yayınlanan aksiyon dövüş oyunu Pull Stay’in Nisan ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Mizah unsurları içeren bu kule savunması temalı aksiyon dövüş oyununda farklı karakterlerle karşılaşacak, onlara karşı koymaya başlayacak ve gelmelerini engellemek için çeşitli tuzaklar kuracağız. Oyunda bir çok insan karakter olacak ve insan dışında yaratık ya da canavar olmayacak. Bu konuda içiniz rahat olabilir. Oyunda kule savunma tarzı benimsenecek ama doğal olarak oyunda bir karakteri kontrol edeceğiz ve bu karakterle birlikte kendi alanımızı yani bölgemizi savunacağız.
Kule savunma mekaniklerine sahip dövüş aksiyon oyununda istediğimiz gibi tuzaklar kurabilecek, bu tuzakların ardından yola yaklaşan karakterlere yumruk atabilecek ve onları yenmek için elimizden gelenin en iyisini yapabileceğiz. Oyunda farklı yerlere farklı tuzaklar kurabileceğiz ve bu tuzaklar sayesinde farklı meslek ve tipteki insanları ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda lazer tuzaklardan pasta fırlatma tuzaklarına kadar pek çok farklı tipte tuzak bulunacak, bunlarla birlikte gelen insanların gelmesini engelleyebileceğiz ve çevresel faktörleri bu oyunda kullanabileceğiz.
 
 
Yumruk ve tekmelerimizi konuşturabileceğimiz bu oyunda yine başımız belaya giren karakterleri elimizde tutup hiç bir hata yapmadan direk sağa sola atabileceğiz. Oyun yine dövüş – aksiyon unsurlarına sahip olacak ve bu unsurlar sayesinde onlara istediğimiz gibi tokat ve yumruk atabileceğiz. Farklı mizahi içeriklerin yer aldığı bu oyunda öfkemizi dilediğimiz gibi gelen karakterlerden alıp indirebileceğiz.
Geliştirici gruba göre oyunda 15 farklı kumanda türü bizleri bekliyor olacak. Bu tür tuzakların ortasında diş macunu tareti, pasta fırlatma sistemi, lazer mekaniği, karpuz fırlatma topu ve daha fazlası olacak. Bunları istediğiniz yere kurabilecek, bölgenizi en iyi şekilde savunmak için ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmanız gereken yere konumlandırabileceksiniz. Bu yapımda yeniden kullanabileceğimiz bir karakter olacak ve bu karakteri bizzat kontrol edebileceğiz. Bu sebeple hem sağlı sollu çeşitli tuzaklar kurarak gelen karakterleri engellemeye hem de oyun içerisinde aksiyon mücadelesine bizzat girmeye çalışacağız.
 
 
Kule savunma mekanikleri ile karşımıza çıkacak olan bu yapımda aksiyon ve dövüş de harmanlanıyor. Pek çok türün harmanlandığı bu oyunda yok edilebilir çevre unsurları bulunuyor. Yok edilebilir çevre unsurları ile birlikte oyunda oldukça keyifli ve eğlenceli dakikalar geçirebiliyoruz. Bu unsurların ortasında mesela komşuların evlerine gidip evlerini başlarına yıkabilir, her bir konut modülünü ve konut bölümünü tamamen parçalayıp etrafa saçıldığını görebiliriz. Konutları yıkmak ve yıkmak oldukça eğlenceli ve oyundaki bu mekaniğin de büyük ölçüde yer aldığını söyleyebilirim.
Oyunda bu formda doğal kaynakları toplayabiliyoruz ve bu formda komşuların evlerini yıkıp yerlerine basarak kaynak toplamaya geçebiliyoruz. Kaynak toplayarak tabii ki çeşitli türde tuzaklar yapabilirsiniz ve kaynaklar üzerinden de tuzak türleri yapılabilir. Yani temelde kaynak topluyoruz, kaynaklarla birlikte yukarıda bahsettiğim 15 farklı trap türünden birini seçip kurabiliyoruz ve bu kaynakları trap türleri için harcıyoruz diyebilirim. Her zamanki gibi her tuzak türünü birkaç kez kurabilir ve bu tuzakları dilediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Bu tamamen sizin stratejinize ve planınıza bağlıdır.
 
 
Oyunda oldukça fazla yok edilebilir çevresel faktör olacak. Yukarıda da belirttiğim gibi komşuların evlerini yıkmak çok kolay olacak ve lego gibi tek adımda evlerini yıkabileceğiz. Oyunda direkt olarak karakterimizi yumruk ve tekme ile kontrol edebileceğiz. Oyunda bazı alanlarda zaman kısıtlamaları olacak ve bu süreler içerisinde toplayabildiğimiz kadar çok kaynak toplayacağız ve bu zaman kısıtlı alanlarda en iyi şekilde verim elde etmeye çalışacağız. Kaynak toplayarak yukarıda bahsettiğim gibi tuzaklar kurabileceğiz ve kendimizi geliştirmek için atılımlar yapabileceğiz.
 
Oyunda kontrolünü ele aldığımız karakter, evden dışarı çıkmayan, sosyal olarak işsiz bir genç olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakterle farklı olaylara dalabiliyoruz ve asosyal olduğumuz için farklı insanlar bizimle dalga geçiyor. Bu insanlara karşı kendimizi savunabilir ve onlara karşı çeşitli tuzaklar kurabiliriz. Oyunun amacı bu, bu yüzden oyunda kendimizi savunuyor ve çeşitli tuzaklar kuruyoruz.
Farklı oyun türlerinin harmanlandığı bu yapımda farklı bölgelerde olabiliyoruz, farklı odalara geçebiliyoruz ve aslında odamızı düşmanlara karşı savunabiliyoruz. Farklı formlarda ve mesleklerde çeşitli insanlarla tanışabilir, bu insanlara karşı öfkemizi gösterebilir ve onları elimize alabiliriz. Avucumuzun içine aldığımız insanları alt edebilir, sağa sola savurabilir, onlara çeşitli tuzaklar kurabilir ve onları birçok şekilde yenebiliriz. Oyununuz tamamen bununla ilgili. Kendimizi onlara karşı savunmak, onları yenmek ve çeşitli tuzaklar kurarak onları ortadan kaldırmak.
 
 
Elbette oyunda kule savunma mekaniğinin bulunması, korunan yere ulaşıldığında oyunun bitmesi anlamına geliyor. Yani bir karakter hatasız bir şekilde odamıza ya da yerimize ulaştığında maalesef o oyunda başarısız olmuşuzdur. Bu nedenle oyunda tuzakları düzgün bir şekilde yerleştirmek, sağa sola yerleştirmek çok değerli. Doğal olarak bu bağlamda kendi başınıza çeşitli planlar yapabilir, stratejiler uygulayabilirsiniz. Tuzakları buraya yerleştirmek ve nasıl çalıştıklarını görmek tamamen sizin işiniz.
Oyunda karakterimizle birlikte farklı kostümler giyebiliyoruz ve bu kostümler ile yeni eşyaların kilidini açabiliyoruz. Yine kaynak toplarken çeşitli nesneleri toplayabiliyor ve farklı türde silahlar alıp karşımıza çıkan insanlara karşı kullanabiliyoruz. Yine elimize bir ışın kılıcı alabiliyoruz, bu ışın kılıcı ile doğruyu sağa sola savurabiliyoruz ve bu ışın kılıcı ile düşman karakterleri birlikte ortadan kaldırabiliyoruz. Aslında oyunda tek bir düşmandan ziyade birden fazla düşmana odaklanabiliyoruz ve üç dört kişiyi birden ortadan kaldırabiliyor ve soldan sağa asıl savrulmayı görebiliyoruz.
 
 
Oyunda kendimize ait bir alanı savunuyoruz ve o alana giren tüm düşmanları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu nedenle kule savunma mekaniklerinin yer aldığı bu oyunda bir bölgeyi savunmak, çeşitli puanlar kazanmak ve kaynak toplamak çok değerli.
Kule savunma aksiyon ve dövüş oyununun Nisan ayında çıkması bekleniyor ancak kesin tarih belli değil. Birçok kaynakta oyunun Nisan ayında çıkacağı belirtiliyor. Tabii bu süre zarfında oyun ertelenebilir veya başka bir zaman dilimine alınabilir. Ancak yine de bu oyunu Nisan ayında bekliyoruz. Öte yandan isterseniz oyunu Steam sayfasından istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
– Vatanseverlik Savaşı (Nisan ayında: strateji, savaş, nişancı)
 
 
 
Tracer Studio tarafından geliştirilen ve INDIECN tarafından yayınlanan bir strateji, savaş, nişancılık oyunu olan The Patriotic War, nisan ayında çıkacak oyunlar arasında yer alıyor. Üstten görünüm savaş odaklı strateji oyununda tanklarımızı yanımıza alıp ordumuzla birlikte ilerleyip düşman üslerine gerçek bir saldırı gerçekleştirebileceğiz. Oyunda bir savaş ortamı bizlere aktarılacak ve bu savaş ortamında patlamaları, silah seslerini, bomba seslerini ve daha fazlasını sağdan sola duyabilecek ve deneyimleyebileceğiz. Oyunda yine renkli bir sanat dili benimsenecek ve bu sanat tarzı daha çok pastel renklerde karşımıza çıkacak. Bu anlamda gerçekçilik konusunda pek iyi bir deneyim sunmayan yapım, grafik format takıntısı olmayan oyuncular için oldukça ideal bir deneyim sunabiliyor.
Oyunda kendi ülkemiz – bölgemiz işgal edilecek, bu işgale dur demek için bu oyunda büyük çaba sarf etmeye çalışacağız. Oyunda kendi birliklerimizi ve ordularımızı toplayıp, askerlerimizi çağırıp bu orduyu istediğimiz gibi yönetebileceğiz. Oyunda yine komuta bizde olacak ve havadan ya da yerden direkt saldırılar yapabileceğiz, düşmanları ve düşman ordularını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunda farklı dövüşler ve farklı savaş koşulları olacak ve bu savaş koşulları bölgeye göre değişiklik gösterecek.
 
 
Hakikat oyun içerisinde farklı düşman bölgelerine ilerleyecek ve bu düşman bölgeleri farklı zorluklara ve yapıya sahip olacak. Düşmanlar sağlı sollu gerçek bir dağılımla karşımıza çıkacak ve biz de onları top atışlarıyla birlikte rahatsız etmeye başlayacağız. Tanklar, tüfekler, uçaklar, siperler ve dahası yine oyuna dahil olacak, bunları kullanmak ve stratejiyi kendi başımıza kurmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi çizgi film tarzı grafikler ve daha çok pastel tarz grafikler olacak. Bu sanat tarzı ile birlikte kendimizi çizgi film izlerken bulacağız ve renkli sanal tarzın tadını çıkaracağız.
Birliklerimizi toplayıp düşman bölgelerine gerçek bir adım atabileceğimiz bu yapımda direkt olarak hareket edebileceğiz, sağdan sola hareket edebileceğiz ve bu oyun içerisinde kendi stratejimizi uyarlayabileceğiz. Oyunda askerlerin konumlanmasını sağlamak ve tüm operasyonu bizzat kontrol etmek için dediğimiz gibi kendi başımıza bir savaş kampı yönetebileceğiz. Oyunda keskin nişancı olabileceğiz, nişan alırken bir atılım yaparak düşmanları vurabileceğiz ve düşmanlara tek tek ateş edebileceğiz.
 
 
Oyunda bir karakterle ilerleyebileceğiz, dilersek bu karakteri tanka koyabileceğiz, dilersek büyük topa dahil edebileceğiz veya bu karakterle birlikte keskin nişancı rolünü üstlenebileceğiz. Keskin nişancı isek uzaktan tek atışla düşmanları yok edip yenebileceğiz, bir tankın içine girersek tank atışlarıyla toplu halde düşmanları ortadan kaldırabileceğiz ve düşman tanklarını yok edebileceğiz. bu form. Öte yandan top atışları ile düşmanların üslerini yok edebileceğiz.
Farklı savaş koşullarının yer aldığı bu yapımda elbette bölgeyi analiz etmek, düşman ordularının nerede konuşlandığını öğrenmek ve nereden geldiklerini öğrenmek çok önemli olacaktır. Çünkü strateji oyunlarında varış noktalarına göre atılım yapmak ve buna göre strateji oluşturmak çok değerlidir. Oyunda yeniden kullanıp atabileceğimiz farklı modlar var. Bu modların başında ise ana hikaye modu, özel mod ve online mod geliyor. Ancak çevrimiçi mod oyuna daha sonra dahil edilecek, bu nedenle ne yazık ki bu çevrimiçi savaş modu oyunun çıkışıyla birlikte kullanılamayacak. Bunun için bariz bir mühlet testi yapılacak ve ardından biz oyunculara sunulacaktır.
 
 
Oyunda kendi savaş kampımızı yönetebilecek, istediğimiz gibi silah alabilecek ve lider bir birim olarak oyundaki rolümüzü üstlenebileceğiz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi sniper rolünü oynayabilecek, dilersek makineli tüfek alabilecek, öncü rolünü oynayabilecek ve düşmanların zayıf noktalarını tespit edebileceğiz. Yani oyundaki birçok alanda saldırı ve plan oluşturma tamamen bize ait olacak. Bu sayede savaşın gidişatını tamamen değiştirebileceğiz.
 
Savaş ortamı ve aksiyon frekanslarının yer aldığı bu oyunda kendi stratejilerimizi uygulayabileceğiz veya stratejileri doğru uygularsak düşmanlara karşı galip gelebileceğiz. Nasıl yayıldığını ve nereye konuşlandırıldığını bilmediğimiz için hazırlıksız yakalanabiliriz. Sebep bu olduğu için bu bayana karşı çok dikkatli olmamız gerekecek.
 
 
Bu yukarıdan aşağıya strateji oyununda farklı savaş bölgelerine adım atabileceğiz, farklı bölgelerde kendi stratejilerimizi oluşturabileceğiz ve bu bölgeleri uygun şekilde analiz edebileceğiz. Oyunda farklı silahların kilidini açabileceğiz ve oyunda yeni ekipmanları kullanabileceğiz. Tarihi savaşlara dayanan bu yapıda arka planda bize bir hikaye anlatılırken savaş ortama aktarılacak diyebilirim.
Oyundaki asıl amacımız Avrupa kıtasını fethetmek ve kendi bölgemizde savunmak olacak. Bu kapsamda kendimize bir savaş kampı kurabileceğiz, bu savaş kampındakileri yönetip kontrol edebileceğiz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda tanklar, tüfekler ve keskin nişancı eşyalarımız olacak. Bunları kullanmak da bizim işimiz olacak.
 
 
Oyunda yine tanklarla karşılaşacağız ve bu tankları yenmek için üzerlerine bomba atabileceğiz ve tankımıza atlayarak tank savaşlarına katılabileceğiz. Oyunda bomba attığımız bölgelerin yok edilebildiğini görebileceğiz, tank ile ağaçların üzerinden geçebileceğiz ve çevre yıkımını deneyimleyebileceğiz. Oyunda tank atışları ve top atışları ile siperlerin ortadan kalktığını ve patlatıldığını görebileceksiniz. Bu nedenle oyunda top atışları çok değerli olacaktır.
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda üç farklı mod olacak. Ancak bunların ortasında yer alan çevrimiçi savaş modu, oyuna daha sonra dahil edilecek. Temel olarak oyunun ilk modu olan senaryo modu bize temel hikayeyi anlatacak ve ikinci modda (özel mod) çeşitli eğlenceli operasyonlar bize sunulacak. Bu operasyonlar kapsamında birçok göreve katılabileceğiz ve bu görevleri tamamlamaya çalışacağız. Başka bir çevrimiçi modda ise oyuncularla veya çevreyle birlikte savaşabileceğiz ve onları yenmeye çalışacağız.
 
 
Renkli sanat tarzına sahip bu strateji savaş oyununda birçok özellik bizi bekliyor olacak. Oyunun Nisan ayında çıkması bekleniyor ancak hangi gün olduğu belli değil. Doğal oyunun çıkış tarihi ve günü de ertelenebilir. Öte yandan oyunun Steam sayfası şu anda açık. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktıkça bildirim alabilir ve bu oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
– MINDHACK (Nisan ayında: görsel roman, hikaye, macera)
 
 
VODKAdemo tarafından geliştirilen ve VODKAdemo tarafından yayınlanan görsel roman, hikaye, macera oyunu olan Mindhack, room6, nisan ayında çıkacak yapımlardan biri. Farklı yapısı ve mekanikleri ile karşımıza çıkacak olan bu oyunda her zaman farklı karakterler ile etkileşim halinde olacağız ve etkileşimde bulunduğumuz karakterler ile birlikte hikayenin özünü öğrenebileceğiz. Oyun ilk etapta sadece Japonca – İngilizce dil tabanına sahip olacak daha sonra zamanla diğer dil eklentileri de eklenecektir. En azından geliştirici grubuna göre bu süreç bu şekilde işleyecek diyebilirim.
Mind-hack oyununda, berbat bir yapının nasıl olduğunu ve birinin konuşmasıyla nasıl mahvolduğunu anladığımız bir tema işlenir. Bu tema ile onlarla her zaman etkileşim halindeyiz ve birçok konuşma yapıyoruz. Bu sohbette bu enayilerin zihinlerini manipüle edebiliyor ve yaptığımız seçimlerle birlikte hikayenin gidişatını değiştirebiliyoruz. Oyunda diğer insanların ve korkunç insanların zihinlerine girebiliyoruz, hacker gibi davranabiliyoruz ve aslında burada bir tür zihinsel yıkım yaşadığımızı söyleyebilirim.
 
 
Farklı bir yapı ve farklı bir temayı benimseyen bu oyun, karmaşık bir kontrol sistemine veya oynanış akışına sahip değil. Bu nedenle her oyuncuya hitap ediyor: kolay kontroller ve bir oyun stili ile karşımıza çıkmayı amaçlıyor. Oyunda her zaman farklı karakterler var ve bu karakterlerle etkileşim kurabiliyoruz. Etkileşime girdiğimiz bu karakterlerle samimi bir ortam yaratmaya çalışıyoruz ve iki karakter arasındaki bağı diyaloglar aracılığıyla ilerletebiliyoruz. Oyunda farklı diyaloglarla karşılaşıyoruz ve bu diyaloglar üzerinden çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Seçimler yaparken o karakterle olan ilişkimiz aslında seçimlerimize göre değişebiliyor. Dolayısıyla bu oyunda her oyuncu farklı seçimler yapabilir ve farklı bir deneyim kazanabilir.
Görselliği ilgi çekici bir görünüme sahip olacak bu oyunda insanların zihinlerine girmenin yollarını arıyoruz. Birçok karakterin zihnini hackleyip beyinlerine girip manipüle edebileceğimiz bu görsel roman macerasında aslında beyinlerini ele geçirerek onlara istediğimizi yaptırmaya çalışıyoruz. Oyunun teması tamamen bunun üzerine kurulu diyebilirim. Oyundaki atılımlarım, bu zihinleri kontrol etmek, onları manipüle etmek ve bir dizi görevi yerine getirmektir.
 
 
İnsanların zihinlerini kontrol edip hackleyebildiğimiz bu oyunda asıl amacımız yukarıda da belirttiğim gibi zihin kontrolü. Zihin kontrolü yaptığımızda beyinlerini tamamen ele geçirebiliyoruz ve yaptığımızda kişiliklerini tamamen yok edebiliyoruz. Kişiliğini yeniden yazma sistemi bu oyunda yer almaktadır, yani bir kişi kötü bir kişiliğe sahipse, o kişiliği tamamen yok edip yepyeni bir sayfa açıp ona özgün bir kişilik enjekte edebiliriz.
Bu yapımda her zaman bir karakterle tartışma ve diyaloglara girebilir, akıllarına girmeye çalışabilir ve çeşitli eksiklikleri yakalamaya çalışabiliriz. Sürekli metinler arasında gezindiği için arka planda bazı değişiklikler meydana gelir ve yapacağımız ataklara veya konuşacağımız diyaloglara bağlı olarak arka planda tema yapısı ve görsel değişiklikler olur. Distopik bir dünyada bulunduğumuz bu oyunda farklı seçeneklerle çevremizle etkileşime geçebiliyor ve etkileşim kurarken çeşitli seçimlerle iki farklı yöne gidebiliyoruz.
 
 
Görsel bir roman niteliğinde olan bu oyun biz oyunculara özel kolay bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bize hem retro havası hem de bilim kurgu teması yaşatan bu distopik renkli dünyada her oyuncunun farklı hikâyeleri olabiliyor ve bu sayede her oyuncu farklı insanların zihnine girmeye çalışabiliyor. Oyunda farklı bir dünya bizleri bekliyor olacak. Bu yüzden burada kötü insanları uygun hale getirebilir, zihinlerine girebilir, kişiliklerini yeniden yazabilir ve suçluları oyuna geri getirebiliriz.
 
Oyunda sadece insan benzeri karakterler yok, farklı dünyalardan yaratıklar – canavarlar ve dahası bizleri bekliyor olacak. Oyunda farklı kişilikler var. Farklı karakter ve görünümlerle karşımıza çıkacak olan bu kişiler tamamen manipüle edilmeyi bekliyorlar diyebilirim. Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi asıl amacımız zihinlerine girip kötü fikirleri yok etmek ve bu kötü niyetleri ortadan kaldırdıktan sonra kişiliklerini yeniden yazmak olacak.
 
 
Oyun ayrıca birinci şahıs kamera perspektifini de içeriyor. Bu nedenle oyunda her zaman kendi ellerimizi görebiliriz. Ellerimizin her zaman ön planda olması bize birinci şahıs kamera bakış açısına sahip olduğumuzu gösteriyor. Oyundaki bu farklı yapının da karşımıza çıktığını söyleyebilirim.
Görsel bir roman olan bu oyunun nisan ayında çıkması bekleniyor. Görsel romanın yanı sıra macera – hikaye unsurları da içermektedir. Dilerseniz bu oyuna bir göz atabilir ve ilk çıkışında bir şans verebilirsiniz. Oyun hep diyaloglar üzerinden ilerlediği için okuma alışkanlığınız olması ve oyuna daima dikkat etmeniz gerekiyor. Sürekli bir şeyler okumaktan sıkılan oyuncuların maalesef bu yapımda sıkılma ihtimalleri çok yüksek.
 
 
Farklı bir yapının işlendiği ve görsel roman niteliğinde olan oyunda kısaca özetlemek gerekirse zihin manipülasyonu simülasyonu bulunuyor. Bu simülasyon aracılığıyla korkunç insanların zihinlerine girmeye ve kişiliklerini yeniden yazmaya çalışıyoruz. Tabii ki bu kolay bir süreç değil ve onlarla her zaman diyaloglar kuruyor, doğru diyalogları seçerek zihinlerini değiştirmeye çalışıyor ve buna göre atılımlar yapmaya başlıyoruz. Olağan manipülasyon çalışmalarına ilk olarak diyaloglarla başlıyoruz ve bu sürecin seçimlerimizle birlikte ilerlediğini söyleyebilirim. Oyunda farklı karakterlerle karşılaşabiliyoruz ve bu karakterlerin zihinlerini hacklemeye çalışıyoruz. Yeniden hacklediğimizde kişiliklerini yeniden yazabilir ve onları topluma yeniden tanıtabiliriz. Oyun aslında bu temel üzerine kurulu ve bunun üzerine ataklar yapmaya çalışıyoruz. Oyunda sürekli diyalog seçim ekranını görüyoruz ve sürekli bu işle meşgul olduğumuzu söyleyebilirim.
 
 
Oyunun sanat tarzına ve grafiklerine bakacak olursak: sanat tarzı daha koyu bir yapıya sahip ve renkler biraz daha soluk görünüyor ancak yer yer bu renkler daha aydınlık bir formda karşımıza çıkabiliyor. Ağırlıklı olarak kahverengi ve gri tonların benimsendiği bu oyunda farklı bölgelere ilerleyebiliyor, arka planın değiştiğini görebiliyor ve farklı kişiliklere girebiliyoruz. Karşımıza çıkan diyalogların ortasından seçim yaparak hikayenin gidişatına etki edebiliyor ve karşımızdaki karakterin zihnini açmaya çalışıyoruz.
 
 
Oyun şu anda Steam sayfasında bulunuyor ve demo versiyonu bulunuyor. nBu demo versiyonu dilediğiniz zaman indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Oyunun ilk bölümlerini deneyimledikten sonra bu demo versiyonu sayesinde satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Bu demo sürümünü beğendiyseniz, oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün e-posta adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu şekilde, oyunun çıkışından haberdar olabilirsiniz.
– Occupy Mars: The Game (Nisan ayında: hayatta kalma, kaynak yönetimi, uzay)
 
 
Pyramid Games tarafından geliştirilen ve Pyramid Games, PlayWay SA tarafından yayınlanan hayatta kalma, kaynak yönetimi, uzay oyunu Occupy Mars: The Game’in Nisan ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu temel oluşturma oyunu, birinci şahıs kamera perspektifine sahiptir. Bu kamera bakış açısıyla birlikte kendi bölgemizi ve üssümüzü kurabilir, bu üssü dilediğimiz gibi inşa edebilir, çevreden kaynak toplayabilir ve kendi yaşam biçimimizi geliştirebiliriz. Oyunda yine uzay temalı bir yapı bizleri bekliyor ve oldukça detaylı bir içeriğin bizlere sunulması amaçlanıyor.
Erken erişim olarak çıkacak olan bu yapımda öncelikle oyuncuların geri bildirimleri dikkate alınacak. Geliştirici ekip, bu konudaki geri bildirimlerin dikkate alınacağını ve hataların düzeltileceğini de belirtiyor. Erken erişim sürecinin ne kadar süreceği belirtilmedi. Bu nedenle şu anda tam sürümün ne zaman yayınlanacağını bilmiyoruz. Ekip bu konuda açıklama bekliyor. Oyunun erken erişim sürümü sırasında çeşitli hatalar ve sorunlar olabilir, bu yüzden ekibe bildirmekten çekinmeyin. Erken erişim sürümünden dolayı oyunun düşük bir fiyata çıkacağını düşünüyoruz.
 
 
 
Kaynak yönetiminin gerçekleştiği ve kendimize ait bir bölge kurabildiğimiz bu imalatta öncelikle çevreyi keşfedecek, çevreyi keşfederken yeni kaynaklar toplayacak ve yeni kaynakların kilidini açacağız. Oyunda ne kadar çok kaynak toplarsak, üssümüzü o kadar çok genişletebilir ve yeni yapılar kurabiliriz. Mars’ta nasıl hayatta kalınır temalı bu yapımda tekrar su bulmaya çalışacağız yani oyun içerisinde su çıkarmaya çalışacağız bir yandan da oksijenimizi sabit tutmaya çalışacağız, bitki yetiştirebilmek, çevresinde yaşanabilir alanlar oluşturabilmek ve diğer bölgelere hatasız adım atabilmek.
Oyunda açık bir dünya bizi bekleyeceği için tamamen bu bölgeyi ve gezegeni keşfedeceğiz. Oyunda bir temel inşa etme oyununda aradığınız ne varsa bu eşyalar bu imalata dahil olacak bu yüzden oyun içinde çevreyi keşfedip kaynakları yağmalayıp toplayıp yeni yapılar inşa edip bunları istediğiniz yere kurarak bir kendinize yaşam alanı. Oyundaki hasarlı modülleri ve mekanikleri tamir edebileceğiz, yeni modüller tedarik edebileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz.
 
 
Yeni bölgeler keşfedip madencilik yapabileceğimiz bu oyunda oksijen çok değerli olduğu için oksijen tankları yapıp tek tek üretmek bizim işimiz olacak. Oyunda kendi üssümüze gittiğimiz bölgelerden kaynakları toplayabileceğiz ve bu oyunu ister tek başımıza isterse arkadaşlarımızla birlikte oynayabileceğiz. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlar arkadaşlarla oynamak daha keyifli ve eğlenceli bu yüzden bu oyun için arkadaş toplamak ve oyunda birlikte hayatta kalmaya ve diğer bölgeleri keşfetmeye çalışmak çok daha keyifli olacaktır. Bu sebeple bu oyunu online co-op oynamanızı tavsiye ederim.
Kendi yaşam alanımızı kuracağımız ve bu yaşam alanını daha da genişletmeye çalışacağımız bu yapımda çeşitli unsurlar yer alıyor. Oyunda yeniden inşa edebileceğimiz seralar, jeneratörler, tanklar ve daha fazlası bulunuyor. Modüller ile pek çok farklı yapı kurabiliyoruz ve bunlarla birlikte kendi avantajımıza çeşitli yapılar kurabiliyoruz. Oyunda birçok cihaz tekrar arızalanabileceği için bu arızayı kendi ellerimizle düzeltmemiz gerekiyor. Oyunda tamir mekanikleri var, bu tamir mekaniği sayesinde oyun içinde bozulan modülleri tamir edip, hasar gören modülleri yenileriyle değiştirebiliyoruz. Bu nedenle, bu oyunun ince detaylarından biridir.
 
 
Yaşam alanını kurabileceğimiz ve bu yaşam alanında çeşitli aletler ve yeni yapılarla çevreyi keşfedebileceğimiz bu üretimde, montaj ve demontajın yanı sıra ölçü aletleriyle de bazı işler yapmaya çalışacağız. Oyunda pek çok detaylı içerik bizi bekliyor olacak, bu sayede her bölümün her detayına bakabilir, bozuk olan bölümleri buradan kaldırabilir ve yenileriyle değiştirebiliriz. Bu nedenle, tahmin mekanikleri bu oyunda çok değerlidir.
dinamik hava mekaniği
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda açık bir dünya bizleri bekliyor. Bu nedenle açık dünyada her bölgeyi keşfetmek çok değerli çünkü burada yeni kaynaklar ve yeni modüller bulup yerimize götürebiliyoruz. Oyunda yine dinamik hava durumu mekaniği var. Bu tamirci sayesinde gece ve gündüz döngüsünü oldukça net bir şekilde görebiliyoruz yani yola çıktığımızda akşama denk gelirsek havanın karardığını ve atmosferin karardığını görebiliyoruz ve ardından gece bittiğinde atmosferin gün ışığı ile nasıl şekillendiğini deneyimleyebiliriz. Bunun dışında gece ve gündüz döngüsü ile hava ısınabilir veya soğuyabilir. Bundan dolayı bu bahislere ve çevresel faktörlere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu, oyun deneyimimizi etkileyen unsurlardan birkaçı.
 
 
Gece ve gündüz döngüsü olan bu oyunda tekrar hayatta kalmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, hayatta kalmaya çalıştığımız bu oyunda gece ve gündüz döngüsüne ek olarak dinamik hava koşulları da var. Bu hava koşulları ile çevrenin tozla kaplandığını ve toz fırtınalarının bizim için bir gerçek olduğunu görebileceğimiz gibi, şimşeklerle ortamın daha da tehlikeli olduğunu deneyimleyebiliriz.
Oyunda yukarıda belirttiğim gibi farklı bölgelere ilerleyip oraları keşfedebiliyoruz ama buraları yürüyerek değil aracımızla birlikte keşfetmeye çalışıyoruz. Yürüyerek çok zaman geçirildiği için, araç sahibi olmak bir kuraldır. Bu araç ile farklı bölgelere hızlı bir şekilde hareket edebiliyor, gezginin birçok bölgesine adım atabiliyor ve bu yerlerin keşfini tamamlayabiliyoruz. Oyunda elbette bu aracı geliştirebilir, çeşitli parçalarını değiştirebilir ve daha kararlı hale getirebiliriz. Bu nedenle oyun içinde bu aracı istediğimiz gibi kullanabilir ve yeni modüller kurabiliriz.
 
 
Pek çok detaylı içeriğe sahip olan bu hayatta kalma üssü inşa etme oyununda yapacak çok işimiz var. Bundan dolayı bu oyunu hem tek oyunculu hem de online co-op olarak oynayabiliyorsunuz ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu tarz oyunları arkadaşlarla birlikte oynamak bizlere çok daha keyifli bir deneyim yaşatıyor. Bu tarz hayatta kalma ve kendi bölge oyunlarınızı oluşturmayı seviyorsanız, bu makaleye göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun Nisan ayında çıkış yapmayı planlıyor ancak kesin tarih belirtilmedi. Bundan dolayı Nisan’da bekliyoruz aslında Steam sayfasında Nisan 2023 ibaresi var.
 
 
Oyunun ne zaman çıkacağını bilmediğimiz için Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün e-posta adresimize bildirim alabilirsiniz. Bu şekilde, oyunun çıkışından haberdar olabilirsiniz. Bu da işinizi kolaylaştıracaktır. Yukarıda da belirttiğim gibi oyun erken erişim versiyonu olarak çıkacak. Ayrıca Türkçe dil altyapısına sahip olacaktır. Erken erişim olduğu için oyunun fiyatının çok yüksek olmasını beklemiyoruz ve eğer ilgileniyorsanız oyunu satın almanızı tavsiye ederim.
– Homestead Arcana (Nisan ayında: çiftçilik simülasyonu, macera, rol yapma)
 
 
Serenity Forge tarafından geliştirilen ve Skybound Games tarafından yayınlanan bir çiftçilik simülasyonu, macera, rol yapma oyunu Homestead Arcana, Nisan ayında geliyor. Renkli ve ilgi çekici bir sanat tarzı ile karşımıza çıkacak bu simülasyon rol yapma oyununda sıfırdan kendi çiftliğimizi kuracağız, bu çiftliği geliştirip kendimize küçük bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Oyunda yine çiftçilik simülasyonu çok değerli olacak. Bu nedenle, bu konu ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Oyunda yeniden yeni bitkiler keşfedebileceğiz, toprağı tekrar verimli hale getirebileceğiz ve her zaman bahçemizi büyütmeye çalışıp yeni bitkilerin kilidini açmaya başlayacağız.
Oyunda cadı gibi davranacağız ve bir kadın karakteri kontrol edeceğiz. Oyunda arka planda yine bize bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamında çeşitli görevler üstleneceğiz ve bu görevleri yapmaya başlayacağız. Oyunda yine kendimizle ilgili çeşitli yeteneklere ve marifetlere sahip olacağız. Zamanı geldiğinde bu becerileri gerçek anlamda kullanmaya başlayacağız. Oyunda toprağı güzelleştirmek, bitkileri daha hızlı büyütmek ve doğanın gücünden faydalanmak için çeşitli büyüler ve beceriler elimizde olacak. Bunları kullanmak tamamen bize bağlı olacaktır.
 
 
Bir cadı olarak geri çektiğimiz bu yapımda elbette büyüler değerli bir bahis. Bundan dolayı oyunda kullanabileceğimiz çeşitli büyüler olacak ve zamanla bu büyüleri geliştirip güçlendireceğiz. Oyunda bu büyüleri bir eylemde değil bitkileri güzelleştirmek ve doğanın gücünden faydalanmak için kullanmamız adettendir. Oyunda yer aldığımız bu süreçte diğer bölgelere hatasız bir şekilde gidebileceğiz ve bu bölgeleri keşfetmeye başlayacağız bu nedenle oyunda keşif eşyaları ön plana çıkacak.
Bahçeyi dikip çiftçi olabileceğimiz bu imada asıl amacımız sihrimizi güçlendirmek, kendimize geniş bir tarım alanı yaratmak ve hikayenin bize sunduğu kadarını deneyimlemek olacaktır. Oyunda yeniden tanışıp etkileşime geçebileceğimiz çeşitli karakterler olacak. Bu karakterlerden bir grup görev alıp yerine getirebileceğiz. Görevleri yerine getirirsek çeşitli ödüller alabilecek ve bu formda hem kendimizi hem de büyülerimizi geliştirebileceğiz.
 
 
Oyunda farklı bitkiler olacak. Bu bitki türlerinin kilidini açmak, kendimizi geliştirmek ve yeni yerler keşfetmek gerekecek. Doğal olarak arka planda bizler için büyük bir sır olduğu ve sırların çözülmesi gerektiği vurgulanacaktır. Bu sırları ortaya çıkarmak için çeşitli bölgeleri keşfedecek, çevreyi keşfetmeye çalışacak ve yeni yerler aramaya başlayacağız. Doğal olarak bu arada çeşitli karakterlerle diyaloglara girerek gizemleri ortaya çıkarabileceğiz, onlardan bir takım direktifler alıp tekrar yolumuza bakmaya başlayacağız.
Kendi çiftliğimizi oluşturup kurabileceğimiz bu yapımda her zaman büyüyen bir çiftliği kontrol edeceğiz ve bu bağlamda çeşitli maceralara atılabileceğiz. Bir yandan açık atmosferi ve cezbedici görüntüleri ile karşımıza çıkan, toprakla bütün olmak ve üretimde doğanın gücünden faydalanmak bizim işimiz olacak. Bu üretimde yapacağımız atılımlarla çiftliğimizi daha da büyütmenin yollarını arayabileceğimiz birçok farklı bölge olacak ve bu bölgelere hatasız adımlar atabileceğiz. Oyunda her bölge aslında kendi aurasına ve atmosferine sahip olacak. Bu atmosferleri keşfetmek ve doğanın farklı güçlerini ortaya çıkarmak merak uyandıran bir yapının göstergesidir.
 
 
Oyunda geniş bir alanda olacağız, bu bölgenin çeşitli gizemlerini ortaya çıkarmaya çalışacağız, özgürce dolaşabileceğiz ve bu gizemleri ortaya çıkararak neler olup bittiğini öğrenebileceğiz. Bir yandan oyunda merak uyandıran bir sistem olacak. Oyundaki bu merak duygusunu her zamanki gibi oyun çıktığında ne kadar hissedebileceğimizi göreceğiz. Dolayısıyla bu merak duygusu hoş bir hikayeye dönüştürülürse çok uygun bir deneyimin bizi beklediğini söyleyebilirim. Ancak tabi ki geniş bir alanın çok boş olması ve bu merak edilen eşyaların arka planının boş olması biz oyuncuların pek de hoşlanmadığı özellikler olacaktır. Bu nedenle geliştirici gruplarının bu duruma çok dikkat etmesi gerekiyor bu yüzden verdikleri sözü verdikleri sürece bir sorun yok diyebiliriz.
Oyunda tabi ki yukarıda da belirttiğim gibi asıl amacımız kendi çiftliğimizi geliştirmek olacak. Bu çiftliği geliştirmek için doğal olarak çeşitli görevleri yerine getirebileceğiz, çevreyi keşfedebileceğiz ve yeni bitki çeşitlerinin kilidini açabileceğiz. Oyunda yeni bitki türlerinin kilidini açmak için çevreyi keşfetmemiz ve yeni tohumlar elde etmemiz gerekiyor. Bu yeni tohumların ardından yeni tarifler açıp farklı içeriklere erişmemiz ve bunun yanında çevreyi keşfedip yeni tarifler ve bilgilerle birlikte çiftliğimizi büyütmemiz gerekiyor.
 
 
Doğanın gücünü büyü yapmak için kullanabildiğimiz bu yapımda hem simülasyon hem de rol yapma macera unsurları bulunuyor. Bu unsurların bir arada bulunduğu ve pek çok içeriğin yer aldığı bu yapımda renkli ve çekici bir atmosfer bizleri bekliyor olacak. Oyunda önümüze bariz bir bölge sunulacak ve bu bölgeyi keşfetmek, bölgenin gizemlerini ortaya çıkarmak ve bu bölgedeki görevleri yerine getirmek bizim işimiz olacak. Oyunda bir kadın karakteri kontrol edeceğiz ve bu kadın karakterin bir cadı olduğunu göreceğiz. Bu karakterle birlikte doğanın gücünü kullanarak yaptığımız büyüler sayesinde çeşitli büyüler yapabilecek, bitkilerimizi daha hızlı büyütebilecek, bitkileri en verimli şekilde kullanabilecek ve yeni bitki çeşitlerinin kilidini açabileceğiz.
Yeni bitki çeşitlerinin kilidini açmakla birlikte çiftliğimizi daha da büyütebileceğiz, daha da büyütebileceğiz ve kendi yaşam alanımızı genişletebileceğiz. Oyunda yeniden tanışıp etkileşime geçebileceğimiz ve hatta onlarla diyalog kurabileceğimiz çeşitli karakterler olacak. Sağda ve solda görebildiğimiz bu karakterlerle birlikte hem onlarla çifte ilgi çekebileceğiz, hem çevre hakkında onlardan bilgi alabileceğiz hem de ne yapacağımıza dair çeşitli ipuçları alabileceğiz. Bu ipuçları ile birlikte ne yapmamız gerektiğini öğrenebileceğimiz ve bu bilgiler dahilinde oyunda yer alabileceğimiz olağandır.
 
 
Şu an için bu yapımın kesin çıkış tarihi belli değil ama nisan ayında çıkmasını bekliyoruz. Hem kaynaklar hem de raporlar, oyunun Nisan ayında çıkacağını gösteriyor. Bu yüzden Nisan ayında çıkması beklenen oyunu listeye ekliyorum.
 
 
 
Oyunu hemen şimdi yakından takip edebilirsiniz. Ayrıca oyunun Steam sayfası şu anda açık ve dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir, çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Bu yöntem çıkış günlerinde belli olmayan oyunları istek listenize dahil etmeniz çok daha değerli. Çünkü hangi gün çıkacağını bilmiyoruz ve oyunun her gün çıkıp çıkmadığını kontrol edemiyoruz bu yüzden istek listesine ulaşmak işimizi kolaylaştırıyor.
– Evcilleştirilmemiş Taktikler (Nisan’da: sıra tabanlı, taktikler, rol oynama, aksiyon)
 
 
Grumpy Owl Games tarafından geliştirilen ve Ravenage Games tarafından yayınlanan sıra tabanlı, taktiksel, rol yapma, aksiyon oyunu Untamed Tactics, Nisan ayında çıkması beklenen yapımlardan biri. Renkli karakterlere ve grafik tarzına sahip bu strateji tabanlı taktik rol yapma oyununda kendi grubumuzu kurabileceğiz ve bu grupla birlikte bu dünyadaki tehditleri ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda farklı bölgeler olacak, bu bölgelerden yeni karakterleri ekibimize dahil edebileceğiz, çevreden farklı arkadaşlar bulabileceğiz ve çeşitli stratejik kararlar alabileceğiz. Oyunda hikaye odaklı bir yapı benimsediğim için arka planda bir hikaye anlatılacak ve planlı bir şekilde bu sıra tabanlı strateji oyununda kendi atılımlarımızı yapmaya başlayacağız.
Bir yandan kendimizi bir çabanın içinde bulabileceğimiz, diğer yandan renkli karakterlerle tanışabileceğimiz bu yapımda sıra tabanlı bir aksiyon sistemi olacak. Bildiğiniz üzere sıra tabanlı dövüş sistemi birbiri ardına atılım yapmaktan ibaret. Oyunda her grup üyesi bir atılım yapabilir ve bu atılımdan sonra sıra karşı tarafa veya diğer karaktere geçer. Bu nedenle oyunda yer aldığımız süre boyunca ataklarımızı çok iyi düşünmeli ve buna göre plan yapmalıyız.
 
 
Stratejik kararlar alıp çeşitli çabalar sarf edebileceğimiz bu oyunda birçok karakter bulunuyor ve bu karakterlerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda bir takım kurup, bu grubu geliştirip, yeni karakterleri bu gruba dahil edebiliyoruz. Oyunda karşılaşabileceğimiz çeşitli atmosferler ve bölgeler bulunuyor. İlerleyebilir ve bu alanları keşfedebiliriz. Oyunda yeniden diyaloglara girip onlardan çeşitli görevler alabileceğimiz birçok karakter bulunuyor. Bu karakterler ile birlikte oyunun bize sunduğu hikayeyi deneyimleyebiliyor.
Oyunda prosedürel bir dünya var, yani bu prosedürel dünyadan kastettiğim, her olayın rastgele başlayıp rastgele bitmesi. Oyundaki bu yapı sayesinde her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabiliyor ve her başlangıçta farklı bir eforla oyuna girebiliyor. Yani her oyuna başladığımızda bulduğumuz bir karakterin ya da bir grup üyesinin konumu farklılık gösterebiliyor ve bu değişikliklerle beraber yaptığımız görevlerin içerikleri de farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle oyunda yapacağımız ve kazanacağımız alanların her oyunda farklılık gösterdiğini söyleyebilirim. Bu, tekrar oynanabilirlik açısından öne çıkmasını sağlar.
 
 
Farklı karakterleri deneyimleyebileceğimiz ve büyük emek sarf edebileceğimiz bu yapımda, çeşitli hayvan dostlarımızla etkileşime geçebiliyor ve onları ekibimize dahil edebiliyoruz. Oyunda sıradan insanlar dışında farklı hayvanlarla karşılaşıyoruz. Bu hayvan karakterlerin ortasında tilkiler, tavşanlar, bukalemunlar ve daha fazlası yer almaktadır. Bu karakterler ile birlikte renkli bir grafik stili karşımıza çıkıyor. Bu renkli sanat tarzı ile oyun aslında ilk etapta bizi içine çekiyor ve kendimizi bu sanat tarzı ile birlikte büyük bir çaba içerisinde bulabiliyoruz.
Oyunda ekibimizde birden fazla farklı hayvan karakteri bulunmakta ve bu karakterlerin her biri farklı özelliklere ve marifetlere sahiptir. Bu beceri ve özelliklerden faydalanmak için öncelikle oyunun bir bölümünü oynamanız ve bu becerileri en uygun biçimde kullanmanız gerekiyor.
 
 
Oyundaki her karakterin farklı özellikleri ve zekası var. El becerisini kullanabilmek için oyun içerisinde her zaman atak yapmamız gerekiyor ve bu atılımlar sonucunda bir karakterin hangi tarzları kullandığını öğrenebiliyoruz. Bu karakterleri bu yapımda kullanmak, onlara göre planlamak ve planları gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz. Dolayısıyla oyunda hayatta kalabilmek ve karakterleri yaşatmak için bu planları doğru bir şekilde gerçekleştirmemiz ve stratejik kararlar almamız gerekiyor.
Hayvan dostlarımızla birlikte ilerleyebileceğimiz ve bir takım kurabileceğimiz bu oyunda farklı bölgelere adım atabileceğiz, bu bölgeleri keşfedebileceğiz ve hikayenin gidişatında taraf tutabileceğiz. Oyunda bize lineer bir hikaye anlatılacak yani hikayede rotamız belli olacak ve hikaye nereye gitmemiz gerektiği konusunda bize yön verecek. Bu bağlamda oyun elimizden tutacak ve hikayenin sonuna ulaşmaya çalışacağız. Oyunda yine farklı kümeler olacak, bu kümelerin ortasında etkileşim kurabileceğiniz ve onlara karşı koyabileceğiniz düşman ve müttefik kümeler olacak.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyundaki karakterlerin her biri farklı yeteneklere ve özelliklere sahip olacak. Ancak bu becerileri ve özellikleri desteklemek için çeşitli rünler de oyuna dahil edilecek. Bu sistem ile birlikte karakterleri daha da güçlendirebileceğiz, onlara daha fazla bonus sağlayabileceğiz ve bu bonuslar sayesinde düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde sıyrılabileceğiz. Kendi takımımızı kurabildiğimiz ve grubumuzu özelleştirebildiğimiz bu yapımda tabii ki her karakterin gücünü artırabileceğiz, onlara farklı bonuslar kazandıran rünler giyebileceğiz ve özelleştirebileceğiz.
Oyunda sağda ve solda bulduğumuz ganimetlerle birlikte grubumuzdaki karakterlerin seviyesini yükseltebileceğiz, yeni becerilerin kilidini açabileceğiz ve yeni silahlara sahip olabileceğiz. Doğal olarak oyunda hem sıra tabanlı strateji hem de rol yapma unsurları olduğu için her karakteri ayrı ayrı özelleştirip, güçlerini artırıp farklı silahlarla donatabileceğiz. Bu sayede onları en uygun biçimde güçlendirebileceğiz ve yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanabileceğiz.
 
 
Taktik savaşlar ve uğraşlar içeren bu oyunda çevreyi lehimize kullanabileceksiniz ve bu oyunda çevre unsurları ön planda olacak. Farklı atılımlar yapabileceğimiz ve bu saldırıları düşünebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya olduğumuz için kendimizi hep düşünürken bulacağız. Sanki şu ya da bu şekilde nasıl yapacağım izlenimi edinebilecekmişiz gibi. Sıra tabanlı strateji öğelerini benimseyen oyunlarda bu tür görüşlere girmek oldukça yaygındır.
Farklı karakterlerin kilidini açıp yeni gruplar kurabileceğimiz bu yapımda renkli bir sanat tarzı karşımıza çıkacak. Bu renkli sanat tarzı ile farklı hayvan karakterleri ile tanışabileceğiz ve bu hayvan karakterleri ekibimize dahil edebileceğiz. Elbette oyunda hem dost hem de düşman karakterler olacak, bu karakterleri yeterince tanıyabileceğiz ve düşmanlara karşı büyük çaba sarf edebileceğiz. Oyunda her karakter farklı özelliklere ve marifetlere sahip olacak ve biz bu karakterleri geliştirip istediğimiz forma sokabileceğiz. Özelleştirdiğimiz karakter, düşmanların karşısına daha güçlü bir halde çıkabilecek ve çeşitli takviyelerle birlikte karakterleri daha yeterli bir konuma getirebileceğiz.
 
 
Kısaca özetlediğim ve özelliklerinden bahsettiğim oyun şu an için tam bir çıkış tarihine sahip değil. Ancak çeşitli kaynaklar bu oyunun Nisan ayında çıkacağını belirtiyor. Bu sebeple nisan ayında çıkması beklenen oyunlar listesine bu oyunu da ekliyorum. Oyunun Steam sayfası şu anda açık, çıkış tarihi bölümü ise yakında. Dilerseniz oyunu istek listenize ekleyebilir, çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Bu tarz sıra tabanlı strateji – taktik oyunlarını seviyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

kagithaneajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler