Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde konteyner üretiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesindeki barınma sorununu çözmek için İzmir’de iki, Hatay’da bir olmak üzere üç atölyede daha konteyner üretimine başladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün İzmir’deki atölyelerinde hazırlanarak demonte olarak Hatay’a gönderilen konteynerler burada monte edilerek depremzedelerin kullanımına sunuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk etapta 500 konteyner üreterek depremzedelerin hizmetine sunacak.

Türkiye’yi sarsan ve 10 ili etkileyen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Hatay ve Osmaniye’de kurduğu çadır kentlerle depremzedelere hizmet vermeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç merkezde konteyner üretimi de yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Belkahve’de ve Eshot Genel Müdürlüğü’nün Gediz’de bulunan atölyelerinde hazırlanan konteyner karkasları demonte olarak Hatay’a gönderiliyor. Hatay’da hammadde olarak gelen malzemelerin yanı sıra İzmir’den gönderilen karkaslar da burada kurulan atölyede birleştirilerek günde 30 adet konteyner konut üretiliyor.

Bir tıra monte edilen iki konteyner gönderilebilirken, uygulanan prosedür sayesinde bu sayı 15’e kadar çıkabiliyor.

Hatay’da 500 konteynerlik üretim
Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Burada konteyner şehir kurmak için yer belirleme sürecimiz oldu. Yer tahsisi için AFAD’dan bilgi bekliyoruz. Bu süreçte daha hızlı ilerleyebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fen ekipleri ile burada konteyner üretimine başladık. Bir atölye kurduk. Karkas yapıları oluşturuyoruz ve aldığımızda hızlıca panelvanlarla kapatıp vatandaşımızın kullanımına açacağız. Depremzedelerimizin kışı daha sağlıklı bir ortamda geçirmeleri için fırsat yaratacağız. Şu anda Hatay için 500 konteyner hazırlamayı planlıyoruz.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, üç şubeden konteyner ürettiklerini belirterek, “İzmir’de iki atölyede hazırlanan karkasları bölgeye gönderiyoruz ve oradaki ekiplerimiz montaj işlemini yapıyor. Bu sayede günde 30 konteyner üretiyoruz. Bu yöntem hem maliyetleri düşürüyor hem de daha hızlı üretim imkanı sunuyor.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

altinekinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu